El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Ciències Socials en Xarxa
El blog de la Història, la Geografia i la Història de l’Art

Vicente Moreno Cullell

Vaig néixer a Barcelona el setembre de l’any 1981 i sóc llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005).  Posteriorment vaig obtenir el CAP (2006) i el Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats en Història Comparada, Social, Política i Cultural (2007). Com podeu veure en aquest blog, sóc un apassionat i un enamorat de la història i tot allò que l’envolta.

Actualment sóc professor d’ensenyament secundari en el Col·legi Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat. Anteriorment, vaig exercir de professor en les àrees de Ciències Socials i de Llengua Catalana i Literatura en el Col·legi Sagrat Cor Besòs (curs 2008-2009) i a l’Escola Santa Maria dels Apòstols (curs 2007-2008). També he treballat com redactor de continguts educatius de l’àrea de Ciències Socials per a CADMO (2011) en el seu projecte de disseny de mitjans d’aprenentatge i llibres digitals.

Sóc membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB), on he estudiat la qüestió de les migracions cap a Catalunya durant el període franquista dins del grup de treball del professor Martí Marín i Corbera.

També he col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Entre setembre de 2009 i juny de 2010 vaig col·laborar al programa La Graderia DD dirigit per Ricky Romero a Ona FM en la retransmissió dels partits del RCD Espanyol i en les tertúlies esportives. Anteriorment, entre 2005 i 2006 havia realitzat, juntament amb el professor Josep Alavedra, una secció setmanal al programa Àrea Metropolitana d’Òscar Peret a RKB dedicada a la difusió de la història.

Des de 2004, amb el professor Josep Alavedra Bosch, vam posar en marxa el projecte “París: Llums i Revolució” dedicat a la divulgació de la història de França i la ciutat de París, amb una especial atenció al període de la Revolució francesa. A partir d’aquí, el juliol de 2008, vam posar en marxa el blog París: Llums i Revolució dins de la comunitat de blogs de la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, el novembre de 2008, un cop fet el primer salt de les aules a la xarxa, va néixer Ciències Socials en Xarxa, que des de l’abril de 2010 es publica dins del portal de Sàpiens.

Contacte:

Correu electrònic: socialsenxarxa@gmail.com

Twitter: http://twitter.com/socialsenxarxa

Facebook: http://www.facebook.com/socialsenxarxa

Tiching: http://es.tiching.com/user/4337

Linkedin: http://www.linkedin.com/in/vicentemorenocullell

Publicacions i recerques recents:

Article: “Rosa de foc: Setmana Tràgica, la revolta”. Publicat a: Esquerra Nacional nº 198 (2011)

Article: “Las casas regionales de Andalucía en Cataluña”. Publicat a: Andalucía en la Historia nº 28 (2010).

Capítol llibre: “Empreses, empresaris i administradors de la indústria llanera”. Dins: BENAUL, Josep Maria (Dir.). El Gremi de Fabricants de Sabadell, 1559-2009. Organització empresarial i ciutat industrial. Ed. Fundació Gremi de Fabricants de Sabadell. Barcelona, 2009.

Treball de recerca: L’associacionisme dels immigrants durant el franquisme i la transició (1950-1982). Centre d’Història Contemporània de Catalunya. Barcelona, 2007.

Capítol llibre: “El patiment quotidià de la guerra: refugiats, bombes i fam”. Dins: MARÍN i CORBERA, Martí (Dir.). Història de la Guerra Civil a Catalunya (Vol. V). Els papers de Salamanca. Edicions 62. Barcelona, 2006.

Article: “La Model, història d’un presó centenària: durant la Segona República (1931-1936)”. Publicat a: Esquerra Eixample. Revista de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, nº 48 (2004).

L’AUTOR


Vicente Moreno Cullell (Barcelona, 1981) és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d’educació secundària, és membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).

EL BLOG

Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d’una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l’art a tots els lectors. Un blog que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.

Per contactar, podeu deixar un comentari al blog o enviar un e-mail a socialsenxarxa@gmail.com. Qualsevol aportació, per part de tots els visitants, serà benvinguda.

ÍNDEX DE CONTINGUTS