El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Ciències Socials en Xarxa
El blog de la Història, la Geografia i la Història de l’Art

El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Estadístiques de Ciències Socials en Xarxa el 2012

Com és tradició, donem la benvinguda l’any nou compartint les estadístiques del blog amb els nostres lectors. I segurament em repeteixo, però és força difícil afrontar aquest clàssic ritual d’inicis de gener sense caure en els tòpics habituals. Què es pot dir davant de 391.795 visitants? Un nou rècord absolut que destrossa el registre de 2011. Sincerament, només sóc capaç de donar-vos les gràcies. Moltíssimes gràcies per seguir fent-nos confiança un any més, i aquest 2013 ja en farà cinc que vam iniciar aquesta aventura.

En resum, al llarg de 2012 em rebut 391.795 visites, el que comporta que 668.620 pàgines del blog van ser visionades. En total, des de la integració de Ciències Socials en Xarxa en la pàgina web de Sàpiens, l’abril de 2010, han passat pel blog 722.510 visites i s’han visionat 1.269.805 pàgines. Xifres marejants per a un petit blog d’història escrit en català. Gràcies, gràcies i mil gràcies. El compromís es renova un any més, i ja en van cinc que ens van posar en marxa, per seguir apropant des del passat les claus imprescindibles per comprendre i interpretar el nostre present.

I perquè vosaltres sou els protagonistes, i això és el que més us ha interessat fins ara, us deixo amb el top-20 de les entrades més visionades del blog en el 2012:

 1. La indústria tèxtil catalana en el segle XIX
 2. L’Edat dels Metalls
 3. La societat feudal: els estaments
 4. Els gremis a la Barcelona medieval
 5. San Carlo alle Quattro Fontane
 6. Bàrcino, un passeig per la Barcelona romana
 7. Els grups socials i la vida quotidiana a l’antic Egipte
 8. La Prehistòria a Catalunya
 9. Declaració dels Drets de l’Home i del Ciutadà (1789)
 10. Els comtats catalans en els segles XI i XII: l’expansió peninsular i la consolidació del casal de Barcelona
 11. Mesopotàmia, la primera civilització urbana
 12. El sistema fabril
 13. Les croades
 14. Artesans i gremis
 15. Cultura i art a l’antic Egipte
 16. El segle XVIII: la pervivència de l’Antic Règim
 17. Pobles bàrbars, invasions i fi de l’Imperi Romà
 18. La religió a l’antic Egipte
 19. Els pobles precolombins: els inques
 20. L’expansió de l’Església a l’edat mitjana

Desitjant que tingueu una bona entrada d’any i que els Reis (ja vinguin des de l’Orient o d’Andalusia) siguin molt generosos amb vosaltres, ens retrobem a partir del 7 de gener amb noves històries i les bateries plenament recarregades per enfrontar-nos a un apassionant 2013 en el qual seguirem fent història.

comparteix

informació

etiquetes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’AUTOR


Vicente Moreno Cullell (Barcelona, 1981) és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d’educació secundària, és membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).

EL BLOG

Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d’una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l’art a tots els lectors. Un blog que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.

Per contactar, podeu deixar un comentari al blog o enviar un e-mail a socialsenxarxa@gmail.com. Qualsevol aportació, per part de tots els visitants, serà benvinguda.

ÍNDEX DE CONTINGUTS