El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Ciències Socials en Xarxa
El blog de la Història, la Geografia i la Història de l’Art

El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Un milió de gràcies

brindisCAVA.jpgFer autobombo d’un mateix mai m’ha agradat massa. Val a dir que tampoc m’agrada gens la falsa humilitat que practiquen alguns. Per això procuro parlar de mi i d’aquest blog el mínim indispensable només perquè els que ens segueixen amb fidelitat comparteixin les alegries que ens depara el dia a dia. Les penes i frustracions millor deixar-les a banda, tot i que en ocasions també m’he deixat anar en aquest sentit. I avui estem d’enhorabona. Aquesta tarda el comptador del blog feia un salt numèric i incorporava una xifra, cosa que indicava que hem superat el milió de pàgines vistes des de l’estrena a Sàpiens.cat.

És a dir, en poc més de dos anys han estat consultats més de 1.000.000 d’articles (amb números impacta encara més), el que es tradueix en més de 500.000 visitants (actualment, uns 40.000 mensuals). Crec que és una barbaritat, que possiblement al costat de les xifres amb les quals treballen d’altres blogs i webs tampoc tindrà més importància, però crec que val la pena remarcar-ho. I val la pena perquè aquest blog és un projecte personal, està escrit íntegrament en català i parla fonamentalment de la nostra història.

Fer divulgació sembla que estigui mal vist i pot arribar a ser sospitós als ulls de segons quines persones, però és una feina fonamental sense la qual la història mai tindria sentit. La història està perquè tots hi tinguem accés. I si des d’aquesta humil bitàcola, que no té cap altre pretensió que la didàctica de la història, estem aconseguint que la gent s’apropi a la nostra història, a la nostra cultura, i descobreixi coses noves ja em sento recompensat. Aquest era el 2008 i és en el 2012 el motiu de ser de “Ciències Socials en Xarxa”. Ja sabia que ni em trauria de pobre (en realitat la meva situació és més precària que quan iniciava aquesta bogeria) ni em reportaria més que treball diari per intentar respondre consultes, polemitzar quan s’ha donat el cas i actualitzar els continguts regularment. El triomf i l’única recompensa possible és que això es tradueixi en visitants que trobin utilitat en allò que es publica aquí. I cada dia són més els que ens visiteu segons les estadístiques del blog. Per això estem d’enhorabona i mantenim (reforcem) el nostre compromís amb els lectors per seguir treballant dia rere dia.

Un milió de gràcies. Gràcies de veritat, de tot cor. Brindem plegats per la bona salut de la història a la xarxa. Aquí hi serem sempre que vulgueu passar-vos.

comparteix

informació

etiquetes

2 Responses

  1. Moltíssimes felicitats! És un blog fantàstic. Mai no havia fet cap comentari, però penso que aquesta és l’ocasió perfecte per donar-te les gràcies per la tasca que fas. Per a mi és una petita felicitat diària entrar a blog i veure què has publicat. És una manera fàcil i divertida d’aprendre coses de la nostra i altres històries. Espero que segueixis per molts anys!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’AUTOR


Vicente Moreno Cullell (Barcelona, 1981) és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d’educació secundària, és membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).

EL BLOG

Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d’una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l’art a tots els lectors. Un blog que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.

Per contactar, podeu deixar un comentari al blog o enviar un e-mail a socialsenxarxa@gmail.com. Qualsevol aportació, per part de tots els visitants, serà benvinguda.

ÍNDEX DE CONTINGUTS