El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Ciències Socials en Xarxa
El blog de la Història, la Geografia i la Història de l’Art

El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Jornada a Olot: “La migració oblidada: aportació i reflexió a l’entorn de la nostra història migratòria”

El proper dissabte dia 13 de novembre ens podrem veure a Olot en una jornada que forma part de la Mostra Internacional de Documentals “olot.doc“. Aquesta jornada, que es dóna a conèixer com a dia.doc, presentarà treballs documentals que tenen els moviments migratoris com a argument comú. La intenció dels organitzadors és poder viure de ben a prop les experiències i les vivències d’aquells que han hagut de fer el “viatge” de l’emigració per diversos motius.

programa.jpg

A les sis de la tarda, per obrir la jornada es projectarà el documental de Televisió de Catalunya “Barraques. La ciutat oblidada” dels directors Alonso Carnicer i Sara Grimal que ens presenta la història de l’altra Barcelona del segle XX, la del barraquisme.

A dos quarts de vuit, tindrà lloc el debat amb el director Juan Carlos Iniesta, la productora de documentals Graziela Schaievitch (autors del documental El retorno… Un viaje al origen) i l’historiador Vicente Moreno Cullell (servidor de tots vosaltres). A més, també hi intervindrà un testimoni, l’Antonio González Campos, que ens explicarà les seves vivències personals al voltant del tema.

I, finalment, a les 21:00 es projectarà el documental El retorno… Un viaje al origen, del director Juan Carlos Iniesta, on es narren les vivències experimentades per immigrants a Europa i Amèrica a l’hora del retorn a una Espanya que  ja no era la que ells coneixien quan van marxar.

L’Associació Cultural olot.doc, organitzadora de la Mostra Internacional de Documentals “olot.doc” des de fa cinc anys, està formada per un seguit de ciutadans, l’objectiu de la qual és donar a conèixer i difondre a tota la població el gènere del documental, la seva història i realitat actual.

Els actes tindran lloc als Catòlics d’Olot. Les entrades es podran adquirir a les taquilles del centre mitja hora abans de la projecció (el preu és de 4 euros per projecció, o 7 euros la jornada completa). Si us trobeu a Olot i voleu venir i participar esteu convidats.

comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’AUTOR


Vicente Moreno Cullell (Barcelona, 1981) és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d’educació secundària, és membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).

EL BLOG

Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d’una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l’art a tots els lectors. Un blog que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.

Per contactar, podeu deixar un comentari al blog o enviar un e-mail a socialsenxarxa@gmail.com. Qualsevol aportació, per part de tots els visitants, serà benvinguda.

ÍNDEX DE CONTINGUTS