El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

Ciències Socials en Xarxa
El blog de la Història, la Geografia i la Història de l’Art

El blog de la Història,
la Geografia i
la Història de l'Art

El blog de la Història, la Geografia i la Història de l'Art

París: la Seine et la Tour

Capital de l’Estat francès i de la regió administrativa de l’Illa de França, París forma un departament independent amb un radi de 105 km2 i 2.153.600 milions d’habitants que constitueix el centre d’una àrea metropolitana (la regió parisenca o Illa de França) de 9,9 milions d’habitants. Seu del Govern estatal i principal centre intel·lectual, artístic, econòmic i financer de França, el seu prestigi sobrepassa la funció de capital estatal per assumir la d’una autèntica metròpoli mundial.

Si hem de buscar una primera imatge per il·lustrar la ciutat de París en aquest nou blog crec que no hi ha cap altra de millor que la que acompanya aquesta entrada: la Torre Eiffel i el riu Sena que banya la ciutat sota la llum de la nit en una jornada primaveral del mes de maig. Una Torre que és símbol de París, de França i de la pròpia Europa arreu del món.

Meravellosa imatge de la Torre Eiffel vista des del Sena (maig de 2009)

Al llarg dels propers mesos anirem presentant nous articles referents a la història de la ciutat de París i la República francesa, i anirem deixant-vos algunes de les millors instantànies que hem anat prenent de la ciutat després de sis viatges (i els que arribin) a la Ciutat de la Llum en el marc del projecte “París: Llums i Revolució” del professor Josep Alavedra a la Universitat Autònoma de Barcelona. Igualment us convidem a aportar les vostres fotografies sobre París (i França en general) a través del nostre grup a Facebook, a la vegada que podeu aportar idees i temes a tractar en els futurs articles al blog.

comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

L’AUTOR


Vicente Moreno Cullell (Barcelona, 1981) és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor d’educació secundària, és membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB).

EL BLOG

Ciències Socials en Xarxa és un espai de divulgació que intenta apropar d’una manera didàctica el món de la història de les civilitzacions, la cultura i l’art a tots els lectors. Un blog que busca explicar la nostra història, com a catalans i com a ciutadans del món. Perquè saber qui som, d’on venim i quin és el nostre passat és bàsic en una societat canviant com la que hem de viure.

Per contactar, podeu deixar un comentari al blog o enviar un e-mail a socialsenxarxa@gmail.com. Qualsevol aportació, per part de tots els visitants, serà benvinguda.

ÍNDEX DE CONTINGUTS